Theatertraining 2024
16 t/m 21 jaar

Inhoud

Binnen deze theatertraining gaan we theatermaken vanuit fotografie. We bekijken en onderzoeken beelden van fotografen om vanuit die foto’s scenes te maken.

Wat is bijv. het verhaal voordat de foto is genomen, wat voor soort personages staan er op de foto en hoe bewegen en hoe spreken ze? Uiteindelijk komen we tot een eindpresentatie. Een korte scene geïnspireerd op iconische fotografie. 

Deze workshop wordt georganiseerd in samenwerking met Blink Kunstcollectief.
Let op deze trainingen vinden plaats in Meppel.

Maak gebruik van de gratis proeftraining op 4 april om 18.30 u. Klik dan hier.

Wout Nooitgedagt

“Sinds ik in 2003 van de theaterschool afkwam ben ik werkzaam op de Hogeschool en Universiteit van Amsterdam, waar ik drama en theater geef in de vorm van acteren, regisseren en improviseren binnen de minor Theater. Nadat ik in 2012 afstudeerde aan de kunstacademie in fotografie en film geef ik ook media-educatie, beeldanalyse en fotografie en film aan de HvA en UvA.

Het mooie van theater vind ik de verbeelding. Beelden oproepen en deze vormgeven in je lichaam, stem, ruimte, handeling en spel. Samenspel. Samen een wereld creëren die niet eerder bestond, maar die we toch herkennen en ons kan doen lachen of huilen.

Het lesgeven in theater en fotografie zit in mijn bloed. Ik doe het al 20 jaar en blijf energie krijgen van de passie van de deelnemers. Hun creativiteit, vragen, onderzoeken en vondsten verrassen mij nog met grote regelmaat. Wat ik niet kan bedenken, wordt dan door de cursisten aangedragen en zo leren we van elkaar over onszelf, de mens en de wereld.”

Kosten

De kosten zijn € 110,-

Zijn de kosten voor jou te hoog? Wellicht kan het Jeugdcultuurfonds je helpen. Klik hier voor meer informatie

Praktische informatie

De theatertraining is onderleiding van theatermaker Wout Nooitgedagt in samenwerking met Blink kunstcollectief.

Aantal
10 trainingen

Duur
Donderdagavond 18.30 – 20.00 u.

Locatie
De Plataan, Vledderstraat 3, Meppel.

Data: (2024)
4 april (gratis proeftraining)
11, 18, 25 april
16, 23, 30 mei
6, 13, 20, 27 juni

Inschrijving 2024

Schrijf je nu in voor de theatertraining 2024, na inschrijving ontvang je binnen 3 werkdagen een bevestiging via de mail.

Wil je eerst enkel gebruik maken van een proeftraining? Klik dan hier.

Veelgestelde vragen

Je schrijft je in voor de training op de pagina van de theatertraining. Als dit formulier volledig is ingevuld en verzonden zal u binnen een aantal werkdagen een bevestiging ontvangen. Als de training start zul je in de week voor aanvang een mail ontvangen met praktische informatie voor de eerste training.

Het is mogelijk om in te stromen als de trainingen al gestart zijn. Neem hiervoor contact op met productieleider Welina. De contributie wordt dan verrekend.

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt de contributie/het lesgeld voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar te weinig geld is voor voetbal, muziekles, dans, judo, theater, zwemmen of een andere sportieve of creatieve les.

Klik hier voor meer informatie.

We werken met een automatische incasso. In het aanmeld formulier kun je aangeven in hoeveel termijnen je wil betalen.

Je kunt helaas niet tijdens de les blijven. Soms heeft een docent in de laatste 5 minuten een presentatie dan kun je wel even mee gluren.

Ben je bijvoorbeeld ziek en kun je niet naar de training komen. Meld je dan per mail 24 uur van te voren af via welina@roestvrijtheater.nl. Ben je last minute afwezig stuur dan een appje naar Welina. Haar contactgegevens vind je in de welkomstmail.

Het is mogelijk om tussentijds op te zeggen. Je bent alleen wel verplicht om de volledige contributie te betalen.