Theater Na de Dam 2021

Theater Na de Dam

Op 4 t/m 8 mei 2021 gaat Roestvrij theater in het teken van 76 jaar vrijheid en in samenwerking met Theater Na de Dam een voorstelling maken in Dwingeloo en in Diever. 

De jonge spelers verdiepen zich samen met theatermakers Leander Breen en Dorien Folkers in de geschiedenis van Dwingeloo en Diever ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. De spelers gaan in gesprek met ouderen in de buurt over hun herinneringen. Die gesprekken gebruiken ze als basis voor de voorstelling. Centraal staat het verhaal over de brug die in 1 nacht door vrijwilligers is gebouwd om Diever te bevrijden.

De opdracht van de Canadese commandant luidde: “maak mij een brug, geschikt voor maximaal 9-tons wagens en zorg, dat die morgenvroeg half zeven klaar is.” Die hele nacht zwoegende de vrijwilligers om 10 minuten voor de vastgestelde tijd de brug gereed te hebben, waardoor de geallieerde colonnes naar het westen konden.

Oorlogsverhalen gezocht

Voor deze voorstelling zijn ze nog op zoek naar ouderen die hun verhaal over de oorlog willen delen.

Wilt u uw verhaal of die van een familielid over de Tweede Wereld Oorlog delen met jongeren?Of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Leander via leander@roestvrijtheater.nl.