Theater Na de Dam 2021

Livestream

We hadden u graag verwelkomt op een locatie in Dieverbrug om de voorstelling Overbruggen voor u te spelen. Helaas maakt Corona dit onmogelijk. Als nog bieden we u een voorstelling aan. Alleen dan bij u thuis op uw TV, tablet of computer.

Kijk via een link die u voor aanvang ontvang online mee naar de live gespeelde voorstelling Overbruggen.

Theater Na de Dam

Op 4 ,7 & 8 mei om 21.00 uur speelt Roestvrij theater in samenwerking met Theater Na de Dam een voorstelling op locatie die als livestream wordt uitgezonden. 

De jonge spelers verdiepen zich samen met theatermaker Leander Breen in de geschiedenis van Dwingeloo en Diever ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. De spelers gaan in gesprek met ouderen in de buurt over hun herinneringen. Die gesprekken gebruiken ze als basis voor de voorstelling. 

“Voor mij is oorlog heel normaal. Ik was vier toen de oorlog begon, dus kan iemand me vertellen wat vrede is?”

We nemen het publiek mee in de wondere gedachtewereld van de 9 jarige Hendrik Hessels. Wat is oorlog en wat is vrede als je niks anders kent dan oorlog?

De laatste oorlogsdagen in Diever en Dwingeloo

Team

Theatermaker: Leander Breen
Productieleiding: Gemma Hauptmeijer
Artistiek Advies:
Dorien Folkers
Techniek: Douwe Bulten, Fons Groenewegen, Mathijs Klok & Jort Ploos van Amstel
Kostuums: Lammie van Wester & Dineke Mulder
Fotografie: Harro Verkouter
(klik op de namen voor meer informatie)
Tune: Lars Kommers

Spel: Minke Algra, Carice Boelm, Jordan Groenewegen, Manon Grootehuis, Shura Keja, Ilse Lenstra, Puck van Rooijen, Famke Tiemersma, Jikke Westerbaan.

Historische bronnen: Fred Jansen (historische vereniging Diever) Mannus Kelder (Dwingels Eigen)

Met dank aan: Dirk Moes, Dia Licht Geluid en Beeld, De Hooge Haer, Bram Visser, Gea Tiemens, Sharon Hulzebos, Susan Groenewegen, Inge Hidding e.v.a.