Theatertraining 2023
Volwassenen

Inhoud

Elke dinsdagavond gaan de spelers onderleiding van Wout  Nooitgedagt met theater aan de slag. In de theatertraining werken we vanuit een persoonlijke fascinatie en een moderne monoloog. De training is gericht op spel en hoe je met tekst en fysiek het verhaal het beste kunt vertellen. 

We maken ons de tekst eigen, voeden ons met de woorden, proeven de betekenis en zetten dit om in een eigenzinnig personage. Vanuit de verbeelding onderzoeken we het doel van het personage. zijn/haar/hen intenties, verlangens en handelen. We sluiten de training af met een korte presentatie. 

Wout Nooitgedagt

“Sinds ik in 2003 van de theaterschool afkwam ben ik werkzaam op de Hogeschool en Universiteit van Amsterdam, waar ik drama en theater geef in de vorm van acteren, regisseren en improviseren binnen de minor Theater. Nadat ik in 2012 afstudeerde aan de kunstacademie in fotografie en film geef ik ook media-educatie, beeldanalyse en fotografie en film aan de HvA en UvA.

Het mooie van theater vind ik de verbeelding. Beelden oproepen en deze vormgeven in je lichaam, stem, ruimte, handeling en spel. Samenspel. Samen een wereld creëren die niet eerder bestond, maar die we toch herkennen en ons kan doen lachen of huilen.

Het lesgeven in theater en fotografie zit in mijn bloed. Ik doe het al 20 jaar en blijf energie krijgen van de passie van de deelnemers. Hun creativiteit, vragen, onderzoeken en vondsten verrassen mij nog met grote regelmaat. Wat ik niet kan bedenken, wordt dan door de cursisten aangedragen en zo leren we van elkaar over onszelf, de mens en de wereld.”

Kosten

De kosten voor de theatertraining zijn € 200,00 voor 10 trainingen in seizoen 2023. 

Zijn de kosten voor jou te hoog? Wellicht kan het Volwassen cultuurfonds je helpen. Klik hier voor meer informatie

Praktische informatie

De theatertraining is onder leiding van theatermaker Wout Nooitgedagt.

Aantal
10 trainingen

Duur
Dinsdagavond 19.30 u. – 21.30 u.

Locatie
De Plantaan, Vledderstraat 3, 7941 LC Meppel

Data
12, 19, 26 sept.
3, 10, 31 okt.
7, 14, 21, 28 nov.

Veelgestelde vragen

Je schrijft je in voor de training op de pagina van de theatertraining. Als dit formulier volledig is ingevuld en verzonden zal u binnen een aantal werkdagen een bevestiging ontvangen. Als de training start zul je in de week voor aanvang een mail ontvangen met praktische informatie voor de eerste training.

Het is mogelijk om in te stromen als de trainingen al gestart zijn. Neem hiervoor contact op met productieleider Welina. De contributie wordt dan verrekend.

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt de contributie/het lesgeld voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar te weinig geld is voor voetbal, muziekles, dans, judo, theater, zwemmen of een andere sportieve of creatieve les.

Klik hier voor meer informatie.

We werken met een automatische incasso. In het aanmeld formulier kun je aangeven in hoeveel termijnen je wil betalen.

Je kunt helaas niet tijdens de les blijven. Soms heeft een docent in de laatste 5 minuten een presentatie dan kun je wel even mee gluren.

Ben je bijvoorbeeld ziek en kun je niet naar de training komen. Meld je dan per mail 24 uur van te voren af via welina@roestvrijtheater.nl. Ben je last minute afwezig stuur dan een appje naar Welina. Haar contactgegevens vind je in de welkomstmail.

Het is mogelijk om tussentijds op te zeggen. Je bent alleen wel verplicht om de volledige contributie te betalen.

Inschrijving 2023

Schrijf je nu in voor de theatertraining 2023, na inschrijving ontvang je binnen 3 werkdagen een bevestiging via de mail.

In verband met de vakantieperiode ontvang je een bevestiging na 20 augustus.