Theatertraining 2023/2024
4 t/m 7 jaar

Roestvrij theater heeft sinds 2022 een thuisbasis: De Kas. Dat geeft ons de mogelijkheid om theatertrainingen te organiseren. We geven geen theatertraining in een dorpshuis, niet in de vertrouwde omgeving, maar juist daarbuiten. We willen een Roestvrijplaats creëren waar heel veel mogelijk is. Een plek waar je creativiteit, je fantasie en je verbeelding alle vrijheid krijgt en wordt gestimuleerd. Die vrijheid is de basis van onze theatertrainingen.

Roestvrij theater heeft sinds 2022 een thuisbasis: De Kas. Dat geeft ons de mogelijkheid om theatertrainingen te organiseren. We geven geen theatertraining in een dorpshuis, niet in de vertrouwde omgeving, maar juist daarbuiten. We willen een Roestvrijplaats creëren waar heel veel mogelijk is. Een plek waar je creativiteit, je fantasie en je verbeelding alle vrijheid krijgt en wordt gestimuleerd. Die vrijheid is de basis van onze theatertrainingen.

Inhoud

Al spelenderwijs leren de kinderen verschillende theatertechnieken, waarbij fysiek theater en het gebruik maken van de locatie het meeste aandacht krijgt. We eindigen de trainingen met een korte, gezamenlijke presentatie voor ouders/verzorgers en belangstellenden in de kas.

Elisah Volgers

Elisah heeft net haar diploma ondertekend van de docent theateropleiding aan ArtEZ in Zwolle. Hier heeft ze veel plezier beleefd aan het maken van bewegingsvoorstellingen, onderzoek doen naar lichamelijkheid en lesgeven aan verschillende doelgroepen. 
Ze zit niet graag stil: ze acteert, schrijft & geeft theaterles. 
 
Ze vind het interessant om samen het onderzoek aan te gaan, omdat je op deze manier niet alleen anderen beter leert kennen, maar ook jezelf! Samen ontdekken, nadenken, uitproberen, iets maken dat net niet lukt en gewoon opnieuw proberen. 
De kracht van theater volgens haar: het plezier van het creëren & de eindeloze verbeelding. 

Margriet Bolding

Margriet Bolding woont in Dwingeloo en is sinds 2019 als docent aan Roestvrij theater verbonden.

Sinds 2006 runt Margriet haar eigen bureau voor Training en Entertainment. Met succes! In 2008 won ze de 2e prijs op het Amsterdams Kleinkunst Festival en sindsdien maakt zij avondvullende cabaretprogramma’s voor theaters in heel Nederland. Daarnaast is Margriet ook persoonlijkheidspsycholoog. 

Doordat ze als theatermaker ook werkzaam is in de cabaretwereld laat ze door humor en nieuwsgierigheid leerlingen boven zichzelf uitstijgen.

“Alles waar anders over nagedacht is, vind ik interessant. Als we voor iets gewoons kiezen, moeten we verder gaan zoeken.”

Kosten

De kosten voor de theatertraining zijn € 198,00 voor 33 trainingen in seizoen 2023/2024.

Zijn de kosten voor jou te hoog? Wellicht kan het Jeugdcultuurfonds je helpen. Klik hier voor meer informatie.

Praktische informatie

De theatertraining zijn onder leiding van twee theatermakers, o.a. Margriet Bolding.

Aantal
33 trainingen

Duur
Zaterdagochtend van 10.00 u. tot 11.00 u.

Locatie
De kas, Honingvlaken 10b, 7991RW Dwingeloo

Data
16, 23, 30 september
7, 14 oktober
4, 11, 18, 25 november
2, 9, 16 december
13, 20, 27 januari
3, 10 februari
2, 9, 16, 23 maart
6, 13, 20 april
11, 25 mei
1, 8, 15, 22, 29 juni
6, 13 juli

Veelgestelde vragen

Je schrijft je in voor de training op de pagina van de theatertraining. Als dit formulier volledig is ingevuld en verzonden zal u binnen een aantal werkdagen een bevestiging ontvangen. Als de training start zul je in de week voor aanvang een mail ontvangen met praktische informatie voor de eerste training.

Het is mogelijk om in te stromen als de trainingen al gestart zijn. Neem hiervoor contact op met productieleider Welina. De contributie wordt dan verrekend.

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt de contributie/het lesgeld voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar te weinig geld is voor voetbal, muziekles, dans, judo, theater, zwemmen of een andere sportieve of creatieve les.

Klik hier voor meer informatie.

We werken met een automatische incasso. In het aanmeld formulier kun je aangeven in hoeveel termijnen je wil betalen.

Je kunt helaas niet tijdens de les blijven. Soms heeft een docent in de laatste 5 minuten een presentatie dan kun je wel even mee gluren.

Ben je bijvoorbeeld ziek en kun je niet naar de training komen. Meld je dan per mail 24 uur van te voren af via welina@roestvrijtheater.nl. Ben je last minute afwezig stuur dan een appje naar Welina. Haar contactgegevens vind je in de welkomstmail.

Het is mogelijk om tussentijds op te zeggen. Je bent alleen wel verplicht om de volledige contributie te betalen.

Inschrijving 2023/2024

Schrijf je nu in voor de theatertraining 2023/2024, na inschrijving ontvang je binnen 3 werkdagen een bevestiging via de mail.